TOP 10 NIGHTCORE SZÁMOM

Mostanában elkezdtem esténként nightcore-t hallgatni a bejegyzések írása közben, vagy képszerkesztésnél. A nagyon nyávogósakat nem szeretem, de azért azok között is akad ami, jó. Minden esetre eleget hallgattam, hogy össze tudjak dobni egy listát a top 10 nekem legjobban tetszőről.


A nightcore tulajdonképpen egy felgyorsított remix. A gyorsítás hatására eltorzul az előadó hangja, általában felfelé. A most következő számok közül nem mindnek ismerem az eredetiét és ha ismerem is, lehet, hogy nem szeretem. Persze, a legtöbb videó leírásában ott van az eredeti szám címe és előadója.10. DOLLHOUSEEnnek az eredetiét is szeretem. A szövege nagyon jó szerintem. Egy fajta elbírálása a társadalomnak. Szeretem az ilyen témájú számokat, főleg ha ilyen őszinték is.

9. MONSTERSNagyon elvont szöveggel rendelkezik ez a szám, de a nightcornak nem is az a lényege, hogy értelmes legyen, hanem, hogy jó legyen a hangzása.

8. BLOOD // WATEREz egy kicsit metálosabb feelingű, de az elektronikus elemek nagyon felpezsdítik. Mikor hallgatom ad egyfajta adrenalin löketet.


7. LOOK WHAT YOU MADE ME DOEz a szám tipikus példa arra az esetre, ha nem szeretem az eredeti számot. Maga a hangzás jó, de nem szeretem Taylor-t, szóval nekem így sokkal jobban bejön.

6. THE PHOENIXPatrick hangja mindenhogy isteni. Egy kicsit talán elfogult vagyok a Fall Out Boy-al, de én úgy érzem, hogy ez a szám így is nagyon jó.

5. SARCASMMegint egy adrenalin-bomba! Ez kifejezetten metálos... nagyon. Aki alapból nem riad vissza ettől a kicsit elvontabb műfajtól, annak tetszeni fog.

4. HAVANAA Havana-t amúgy is szerettem, de ebbe a fiú verzióba beleszerettem. Egyébként ez egy srác coverjéből lett remixelve, érdemes ránézni.


3. WARRIORSEz a szám alapból is iszonyatosan jó, de így talán még különlegesebb! Számomra legalább is... Egyszerűen az ember szíve gyorsabban ver ha hallja. Dan Reynolds is egy olyan énekes, akinek a hangja rohadt jól hangzik nichtcore-ban is.

2. MY SONGS KNOW WHAT YOU DID IN THE DARKTudom, hogy már volt FOB szám a listában, de ez is annyira jó! Igazából, majdnem minden nightcore verziós számukat belerakhattam volna, de az úgy túl unalmas lenne.

1. I LIKE IT LOUDNagyon sokat gondolkodtam rajta, hogy melyik legyen az első. Végül ezt választottam, mert ennek nem ismerem az eredeti előadóját, így nem lehetek elfogult -mint a FOB számoknál-. A szám szövege nem túl bonyolult, de engem valahogy megfogott. A refrén könnyen megjegyezhető és rövid. Valamint ez a kissé elvonat erotikus téma is megtetszett benne.

Ez a bejegyzés most nem lett olyan hosszú, de azért remélem, hogy tetszett nektek. Visszajelzéseiteket várom! Hétvégén jövök egy újabb bejegyzéssel.


2 megjegyzés:

 1. Szia!
  Én se vagyok a nagyon nyávogós nightcore fanja :D Amiket itt felsoroltál, majdnem az összes a kedvencem! Az ismeretleneket meg megyek és meghallgatom :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Köszönöm, hogy elolvastad és hozzászóltál a bejegyzésemhez! Örülök, hogy tudtam pár újat mutatni neked! :D

   Törlés