tumblr. egy hely ahol kiélheted magad...

Mi is az a tumblr. és miért jó ha van? Egy picit ma erről szeretném nektek kifejteni a véleményemet.


Az oldalt 2007-ben hozta létre David Karp. A tumblr. tulajdonképpen egy mikroblog, ami lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy bejegyzéseket, idézeteket, képeket és egyéb médiafájlokat osszanak meg. Ahhoz, hogy minél több emberhez jussanak el a -többnyire- képek, hasthag-eket lehet használni. Ez igazából ugyan az mint például itt a címkék.


Sajnos mára már elterjed az a tévhit, hogy a tumblr. az elfogadásról szól. Ezt leginkább a magyar facebook csoportban hirdetik a 11-12 éves szerelmi bánatos, önsajnáltatós kislányok, akiknek ha azt mondod, hogy lesz nagyobb gondjuk is az életben, akkor mennek és felvágják az ereiket... Szóval kérlek titeket, ne lépjetek be abba a csoportba, csak ha agyf@szt akartok kapni és ha szerettek vitatkozni.

Minden esetre itt és most szeretném tisztázni, hogy utána nézetem és hivatalosan semmi köze az elfogadáshoz. Ez csak egy írói felület, ahol bárki kiélheti a kreativitását. Leginkább képeket szoktak megosztani itt az emberek, amiből ihletet lehet meríteni, ha épp lefáradt az agyad. Egy reggeli kávé mellé remek kikapcsolódás lehet ha egy-két képet megnézel, ezáltal inspirálódhatsz és jól indulhat a napod.

Viszont van még egy negatívuma ennek az oldalnak. Általában innen lopnak képeket -köztük én is- kb. mindenhez. Úgyhogy csak akkor töltsd föl a saját kreatív ötleteidet, ha nem bánod, hogy elviszik őket...kredit nélkül. A legrosszabb az egészben, hogy a legtöbb kép annyiszor megvan már osztva, vagy esetleg újra is van rakva, hogy az igazi készítőt már nem is lehet megtalálni.

Ennek ellenére megéri készíteni egy fiókot. Én személy szerint inkább inspirálódni járok föl, például szobadekorációkat nézni, de néha-néha megosztok egy-két képet is. Próbáljátok ki, ha nem tetszik csak  törlitek és kész!

Ui.: Szeretném tisztázni, hogy semmilyen úton nem szponzorálnak, csak szerettem volna leírni a véleményemet az oldalról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése