A kis rohadék kritikái: Az árva

Az árva egy 2009-es, amerikai-német-kanadai-francia misztikus thriller vagy horror -én inkább a másodikra szavazok-, ami kifejezetten jól sikerült. Izgalmas, eredeti és elgondolkodtató.
A történet azzal kezdődik, hogy bemutatja Kate és John életét. A házaspárnak három gyermeke lenne, de a harmadik baba halva született. Ezek után a feleség az italba menekült. Viszont ennek már egy éve és Kate úgy érzi készen áll, hogy örökbe fogadjanak egy kisgyereket. A Szent Marina árvaházban keresik az új családtagot és meg is találták Esther személyében. A kilenc éves kislány teljesen megbabonázta őket, főleg az apát... Ezután a házban furcsa dolgok történnek Esther jelenlétében. Az apa védi a kislányt, Kate viszont nyomozni kezd utána és amit megtud az sokkoló.


Esther szerepében Isabella Fuhrman játszott, aki fiatal kora ellenére nagyon jól színészkedett. Az elbűvölő karaktere a valóságban is sokakat befolyásolna, szerencsére rám nem hat, mert túl jó emberismerő vagyok... Ennek ellenére minden elismerésem az övé, mert ez egy nagyon nehéz szerep volt, mégis ügyesen helytállt. A többi színész is a helyén volt, jól lettek kiválasztva. Hitelesen alakítottak. Kate karaktere a legszimpatikusabb, hisz ő az egyetlen aki gyanakodni kezd és mindvégig kiáll az igaza mellett. A másik nagy durranás viszont a kicsi Max volt, akit Aryana Engineer alakított. A film szerint ő süket-néma volt, ami megnehezítette a dolgát, amikor segíteni akart. Talán ő az egyik legnagyobb áldozat az egészben.

A film remek látványelemeket tartalmaz. Például a család háza egy gyönyörű erdő mellett van, ami persze éjszaka igen veszélyes is tud lenni. Az erdőben van egy kis tó is, aminek fontos szerepe van a történet szerint. A hangulatot még jobban fokozza, hogy télen játszódik és a fákat hó borítja, ezzel megadva a félelem alapjait.

Összességében egy nagyon kreatív és élvezhető filmet láthattam. Végig lekötötte a figyelmemet és nem is volt túl kiszámítható. Mindenképpen megéri megnézni.

Ui.: Mostanában szerencsére csak jó filmeket találok. Mondanám, hogy lesznek majd negatív kritikák is, de remélem, hogy nem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése